Brief buurtbewoners omgeving Miereakker

Beste Bewoner,

Op 27 april a.s. zal er zoals ieder jaar het een en ander georganiseerd worden. In vergelijking met vorig jaar zullen de festiviteiten rondom Koningsdag een iets andere vorm krijgen. Wat niet wijzigt is de locatie, net als voorgaande jaren zal de locatie rond Zalencentrum De Brug en winkelcentrum De Miereakker zijn.

Dit jaar is ons doel de bezoekers te laten genieten van samenzijn, muziek, eten, drinken, de traditionele vrijmarkt en leuke activiteiten voor de kinderen. Dit alles vergt, zoals u zult begrijpen, een zorgvuldige voorbereiding, maar betekent ook dat er veel werk verzet moet worden om dit alles “feestklaar” te maken.

Tijden evenement (inclusief op- en afbouw)
De opbouw start donderdagochtend 26 april.
Op Koningsdag duurt het evenement van 09.00 tot 00.00 uur, beginnende met de vrijmarkt om 09.00 uur en afsluitend met een podium programma tot 00.00 uur. Het afbouwen start vindt aansluitend (zaterdag vanaf 00.01 uur) plaats. Waar nodig zal een team vrijwilligers zaterdagochtend de opruimwerkzaamheden voortzetten.
Uiteraard proberen wij er alles aan te doen om het op- en afbouwen zo voorspoedig en geruisloos mogelijk te laten verlopen.

Bewaking
In de nachten van donderdag op vrijdag en vrijdag op zaterdag is er bewaking aanwezig op het feestterrein.

Verkeersveiligheid
De Dunantlaan (tussen Koebrug en Ronald Holstlaan) en de Miereakker (gedeelte voor de Wereldwinkel en Reeuwijks Wijnhuis tot en met hoek Kwalitaria) zijn afgesloten. Dit zal aangegeven worden op de borden, op de website van de gemeente en op onze website.

Vrijwilligers
Om dit feest te realiseren, zijn veel mensen rond Koningsdag op de been. Zonder onze vrijwilligers is het niet mogelijk een dergelijk evenement te realiseren. Wij zijn dan ook bijzonder dankbaar dat zij zich met zoveel energie en plezier inzetten. Vanzelfsprekend kunt u onze vrijwilligers vragen stellen tijdens het evenement. Echter, niet iedere vrijwilliger zal uw vraag kunnen beantwoorden. Hij/zij zal u doorverwijzen naar het organisatie.

Tot slot
Heeft u voorafgaande aan of tijdens het evenement vragen en/of opmerkingen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 06-83215107 of via mail info@volksvermaakreeuwijk.nl

Wij zijn ervan overtuigd dat wij de bezoekers een aantrekkelijk evenement kunnen bieden met minimale overlast voor de omwonenden. Mocht u toch enige hinder ondervinden, dan bieden wij u bij voorbaat onze welgemeende excuses aan. Wij danken u voor uw begrip..

Met vriendelijke groeten,
Stichting Volksvermaak Reeuwijk